U Šibeniku održano informativno-edukativno događanje „EU FONDOVI – Nove prilike 2021.-2027.“

U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u Šibenik je danas održano prvo po redu informativno-edukativno događanje „EU FONDOVI – Nove prilike 2021.-2027.“ u sklopu kojega su gospodarstvenicima te predstavnicima općina, gradova i županija s područja Šibensko-kninske županije prezentirane mogućnosti EU sufinanciranja projekata u aktualnom financijskom razdoblju.

Događanje su otvorili gradonačelnik Šibenika Željko Burić, župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.

Na događaju su službenici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije predstavili mogućnosti EU sufinanciranja projekata u okviru Programa Konkurentnost i kohezija 2021.-2027. i Integriranog teritorijalnog programa 2021. – 2027. Službenici ministarstva predstavili su i ITU Mehanizam te mogućnosti za EU sufinanciranje projekata u okviru posebnog programa za otoke vrijednog 150 milijuna eura. Događaj je zaključen panel raspravom o poticanju konkurentnosti na otocima i ulaganjima u otoke.

Informativna događanja „EU FONDOVI Nove prilike 2021.-2027.“ namijenjena su predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, predstavnicima regionalnih i lokalnih razvojnih agencija, korisnicima i potencijalnim korisnicima sredstava iz EU fondova te dionicima regionalnog i lokalnog razvoja. Predstavljaju se mogućnosti sufinanciranja projekata u okviru Kohezijske politike s naglaskom na programima Konkurentnost i kohezija 2021.-2027. koji je vrijedan 5,203 milijardi eura i Integriranom teritorijalnom programu 2021.-2027. koji je vrijedan 1,569 milijardi eura. Na događanjima se predstavljaju i projekti industrijske tranzicije, urbanog razvoja, ali i iskustva dosadašnjeg korištenja sredstava iz EU fondova te mogućnosti sufinanciranja u okviru poziva koja raspisuju ostala tijela državne uprave. Sljedeće u nizu događanje održat će se u petak, 1. ožujka, u Biogradu na Moru.

Teme koje su bile obrađene na događanju možete pogledati na poveznici: EU FONDOVI 2021.-2027. NOVE PRILIKE – Biograd na Moru 01.03.2024. – YouTube

Prezentacije s informativno-edukativnog događanja:

Scroll to Top
Skip to content