Otvoren novouređeni Benkovački sajam

U Benkovačkom selu otvoreni su novouređeni prostori Benkovačkog sajma čija se obnova vrijedna 3,5 milijuna eura sufinancirala iz EU fondova. Otvorenju sajma, kojega u ljetne mjesece u jednom danu zna obići i do 20 tisuća posjetitelja te je izuzetno važan za tradiciju tog kraja, prisustvovali su i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Šime Erlić, župan Zadarske županije Božidar Longin i gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić.

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erić istaknuo je kako se benkovački kraj razvio iz poslijeratnog razorenog mjesta u mjesto koje danas mnogi biraju za život. „Zahvaljujući dobrom upravljanju i korištenju EU fondova, sada je i nadaleko poznati Benkovački sajam podignut na višu razinu. To je jedan od desetak EU projekata koji se realiziraju u Benkovcu. Čestitam svim stanovnicima i gradonačelniku Buliću na ovom reprezentativnom i jedinstvenom prostoru koji će sada još više doprinijeti da se cijelo ovo područje razvija, ali i očuva naša tradicija“, kazao je ministar Erlić.

Modernim rječnikom rečeno, benkovački sajam je – brend. Na području čitave Dalmacije, Like, ali i Međimurja, Prigorja, Podravine pa i šire, vjerujem ne postoji osoba koja nije čula za ovaj sajam. Stoljeće tradicije pronijelo je glas o sajmu kao mjestu na kojem je moguće prodati i kupiti baš sve“, rekao je na otvaranju novouređenog prostora sajma župan Božidar Longin.  

Novi Benkovački sajam je nova osobna iskaznica i putovnica za Benkovac i sve ljude ovog grada. Ako je po čemu Benkovac poznat, onda je to upravo po Benkovačkom sajmu i njegovoj stogodišnjoj tradiciji. Od prvih početaka ispod murvi u Kaštelu Benković, a dosad je mijenjao nekoliko lokacija, ovo mu je četvrta i nadam se posljednja“, kazao je gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić.

Scroll to Top
Skip to content