Obavijest o održavanju provedbene radionice “Prihvatljivost troškova i izvještavanje” – Program Interreg Italija-Hrvatska 2021-2027, Standard poziv

Program Interreg Italija–Hrvatska financiran je Europskim fondom za regionalni razvoj (ERDF) u okviru cilja Europske teritorijalne suradnje kohezijske politike EU-a za razdoblje 2021.-2027.

Područje Programa proteže se oko Jadranskog mora, koje predstavlja zajednički ekonomski i ekološki resurs te prirodnu poveznicu koja potiče suradnju. Pomorsko prekogranično područje između Italije i Hrvatske, koje predstavlja područje Programa Interreg Italija–Hrvatska, obuhvaća sljedeće NUTS III regije u Republici Hrvatskoj: Primorsko-goranska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska, Istarska, Dubrovačko-neretvanska i Karlovačka županija.

Ukupni proračun Programa iznosi 172.986.266,00 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a stopa sufinanciranja EU-a je 80%.

Hrvatski partneri sudjeluju u 55 odobrenih projekata s ukupno 187 ugovora kroz koje su osigurali oko 51.5 milijuna eura.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u ulozi Nacionalnog tijela i Tijela za kontrolu Programa, organizira provedbenu radionicu za hrvatske projektne partnere koji sudjeluju u projektima odobrenima u sklopu Poziva.

Radionicu će održati predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU. Radionice će se održati online, preko Microsoft Teams platforme u tri termina, 13.05.2024., 21.05.2024. i 23.05.2024. Dodatne informacije o radionicama možete dobiti putem e-maila: interreg_it-hr@mrrfeu.hr ili web stranice: https://www.italy-croatia.eu/web/italy-croatia

Scroll to Top
Skip to content