U Dubrovniku održano četvrto po redu informativno-edukativno događanje “EU FONDOVI 2021.-2027. – Nove prilike”

U Dubrovniku je održano četvrto po redu informativno-edukativno događanje „EU FONDOVI – Nove prilike 2021.-2027.“, u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU), na kojem su se predstavile brojne mogućnosti sufinanciranja EU projekata u financijskom razdoblju 2021.-2027.

Informativna događanja „EU FONDOVI 2021.- 2027. – Nove prilike“ namijenjena su predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, predstavnicima regionalnih i lokalnih razvojnih agencija, korisnicima i potencijalnim korisnicima sredstava iz EU fondova te dionicima regionalnog i lokalnog razvoja. Predstavljene su mogućnosti sufinanciranja projekata u okviru Kohezijske politike s naglaskom na programima Konkurentnost i kohezija 2021.-2027. (PKK), Integrirani teritorijalni program 2021.-2027. (ITP) i Europski socijalni fond plus (ESF+).

Prilikom otvorenja događanja u Dubrovniku, uzvanicima su se obratili gospodin Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika, gospodin Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije, gospođa Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, gospodin Šime Erlić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te gospodin Branko Bačić, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Prisutnim sudionicima je nakon uvodnih obraćanja državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Zrinka Raguž predstavila ITU mehanizam s naglaskom na ITU Dubrovnik.

Službenici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU također su održali izlaganja o poticanju konkurentnosti na otocima i ulaganjima u otoke kroz Višegodišnji financijski okvir 2021.-2027. te o Financijskim instrumentima. Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije podijelila je sa sudionicima naučene lekcije o provođenju javne nabave, a Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike predstavilo je Europski socijalni fond plus kao i trenutne, ali i natječaje u najavi.

Daljnji razvoj Dubrovačko-neretvanske županije s naglaskom na mogućnosti provođenja EU projekata, bila je glavna tema panel rasprave u kojoj su sudjelovali gospođa Martina Skopljaković, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove Grada Dubrovnika, gospodin Perica Pušić, pročelnik Upravnog odjela za ruralni razvoj, gospodarstvo i EU fondove Općine Konavle, gospodin Ivo Klaić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Dubrovačko-neretvanske županije te gospođa Sanda Barkiđija, voditeljica odjela za pripremu i provedbu EU projekata Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA.

Veliku pozornost privukla je tema poticanja konkurentnosti na otocima i ulaganja u otoke te mogućnosti koje pružaju financijski instrumenti budući da upravo ti instrumenti predstavljaju vrlo zanimljive prilike za gospodarstvenike i poduzetnike kojih je na području Dubrovačko-neretvanske županije iz godine u godinu sve više.

Teme koje su bile obrađene na događanju, kao i panel raspravu možete pogledati na poveznici u nastavku: MRRFEU – EU fondovi Hrvatska – YouTube

Prezentacije koje su predstavljene sudionicima možete preuzeti u nastavku:

Mogućnosti koje pruža ITU mehanizam za razvoj urbanih područja

Poticanje konkurentnosti na otocima i ulaganja u otoke kroz Višegodišnji financijski okvir 2021.-2027.

Financijski instrumenti

Javna nabava

Europski socijalni fond plus

Scroll to Top
Skip to content