Ulaganje u Centar gaming industrije – faza 1

Kod poziva:IP.4.1.01
Verzija poziva:1
Fond: Fond za pravednu tranziciju
Program: Integrirani teritorijalni program 2021.-2027.
Nadležno tijelo:Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
Tip natječaja: Izravna dodjela – strateški projekt
Status: Otvoren
Datum objave: 02.04.2024. 15:00:00
Datum početka zaprimanja projektnih prijava: 04.04.2024. 00:00:00
Rok za podnošenje projektnih prijava: 01.10.2024. 23:59:59

Obavijesti

Svrha ovog Poziva

Ovim pozivom ulaže se u prvu fazu uspostave Centra gaming industrije u okviru kojeg se financira izgradnja i uspostava fakulteta usmjerenog na razvoj i izradu video igara te izgradnja studentskog doma u gradu Novskoj.
Ovim pozivom ulaže se u prvu od dviju faza cjelokupnog projekta ulaganja u pokretanje Centra gaming industrije u gradu Novskoj, koji ima za cilj razvoj IKT industrije na području Sisačko-moslavačke županije kao pokretača zapošljavanja s visokom dodanom vrijednosti i povećanje mogućnosti zapošljavanja radne snage koja je uslijed klimatske tranzicije izgubila radno mjesto.

Predmet ovog Poziva

Izgradnja fakulteta i studentskog doma u okviru Centra gaming industrije u gradu Novskoj.

Ukupna bespovratna sredstava:26.422.980,87 EUR
Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 0,00 EUR
Maksimalni iznos bespovratnih sredstava26.422.980,87 EUR
Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva:Ustanove
Područja: Informacijske i komunikacijske tehnologije, Infrastruktura, Mladi, Obrazovanje, vještine i cjeloživotno učenje, 

Sažetak

Ovim pozivom ulaže se u prvu fazu uspostave Centra gaming industrije u okviru kojeg se financira izgradnja i uspostava fakulteta usmjerenog na razvoj i izradu video igara te izgradnja studentskog doma u gradu Novskoj.
Pozivom započinje ulaganje sredstvima Fonda za pravednu tranziciju u operaciju kroz dvije faze čiji je cilj ublažavanje mogućih kombiniranih negativnih učinaka procesa tranzicije prema klimatski neutralnom gospodarstvu u cjelini. Učenjem novih vještina u prvoj fazi te razvojem novog sektora i tehnologija (gaming industrije) i podupiranjem poduzetništva u drugoj fazi namjeravaju se postići ciljevi povećanja zaposlenosti, zaustavljanja iseljavanja stanovništva i privlačenja mladih i stručnih osoba te poduzetnika na području Sisačko-moslavačke županije. Ovim pozivom ulaže se u prvu od dviju faza cjelokupnog projekta ulaganja u pokretanje Centra gaming industrije u gradu Novskoj, koji ima za cilj razvoj IKT industrije na području Sisačko-moslavačke županije kao pokretača zapošljavanja s visokom dodanom vrijednosti i povećanje mogućnosti zapošljavanja radne snage koja je uslijed klimatske tranzicije izgubila radno mjesto. 

Obrasci

Prilozi

Upute za prijavitelje

Pitanja i odgovori

Na pozivu trenutačno nema pitanja i obavijesti.

Scroll to Top
Skip to content