Inovacijski vaučeri za MSPove

Kod poziva:PK.1.1.06.
Verzija poziva:1
Fond: Europski fond za regionalni razvoj
Program: Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027.
Nadležno tijelo:Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
Tip natječaja: Otvoreni postupak dodjele bespovratnih sredstava u trajnom modalitetu
Status: Otvoren
Datum objave: 7.5.2024.
Datum početka zaprimanja projektnih prijava: 10.6.2024. u 11:00 h
Rok za podnošenje projektnih prijava: Do iskorištenja raspoloživih sredstava predviđenih za ovaj Poziv.

Obavijesti

Obavijest o održavanju virtualne informativne radionice vezane uz poziv na dostavu projektnih prijedloga  “Inovacijski vaučeri za MSP-ove” (PK.1.1.06) – 13.5.2024.

Virtualna radionica za  poziv na dostavu projektnih prijedloga “Inovacijski vaučeri za MSP-ove” (PK.1.1.06) održat će se u četvrtak 23. svibnja 2024. godine s početkom u 13:00 sati.

Radionica će se održati putem platforme TEAMS. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje do 21. svibnja 2024. godine.

Zbog ograničenog broja korisnika MS Teams platforme, molimo Vas da se na radionicu prijavite s najviše dvije mail adrese po instituciji/poduzetniku.

Očekivano trajanje radionice: 2 sata.

Na radionicu se možete prijaviti putem poveznice:  prijava na radionicu.

Svi prijavljeni će putem elektroničke pošte dobiti poveznicu za sudjelovanje na radionici. Prilikom prijave za radionicu možete putem poveznice na prijavnom obrascu postaviti pitanje vezano uz Poziv na koje će biti odgovoreno na radionici.

Radionica će se održati na hrvatskom jeziku i besplatna je za sudjelovanje. Radionica se snima, a snimke i prezentacija s radionice bit će objavljene i dostupne na poveznicama koje će Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objaviti na svojim stranicama i na portalu https://eufondovi.gov.hr/inovacijski-vauceri-za-mspove/.

Svrha ovog Poziva

Pružanje stručne podrške od strane ZIO u vidu ugovornog pružanja usluga MSP-ovima za troškove testiranja, ispitivanja, demonstracijskih aktivnosti, kao i korištenja stručnih tehničkih znanja za potrebe inovativnih procesa i komercijalizacije inovacija.

Predmet ovog Poziva

Jačanje kapaciteta MSP-ova za istraživanje, razvoj i inovacije kroz poticanje suradnje sa znanstveno-istraživačkim organizacijama, uključujući organizacije za istraživanje i širenje znanja, istraživačke infrastrukture, infrastrukture za testiranje i eksperimentiranje ili inovacijske klastere (u daljnjem tekstu: ZIO), u svrhu razvoja novih proizvoda, usluga ili procesa, s naglaskom na komercijalizaciju proizvoda i usluga.

Ukupna bespovratna sredstava:4.874.214,00 €
Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 2.000,00 EUR
Maksimalni iznos bespovratnih sredstava10.000,00 EUR
Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva:Pravna ili fizička osoba koja je mikro, mali ili srednji poduzetnik, sukladno definiciji veličine poduzeća utvrđenoj u Prilogu I. Definicija malih i srednjih poduzeća Uredbe o općem skupnom izuzeću.
Područja: Istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije; Malo i srednje poduzetništvo

Sažetak

Ovim Pozivom sufinanciraju se projekti za jačanje kapaciteta MSP-ova za istraživanje, razvoj i inovacije kroz poticanje suradnje sa znanstveno-istraživačkim organizacijama u svrhu razvoja novih proizvoda, usluga ili procesa, s naglaskom na komercijalizaciju proizvoda i usluga.

Obrasci

Prilozi

Upute za prijavitelje

Pitanja i odgovori

Scroll to Top
Skip to content