Gradu Zadru uručen Sporazum za provedbu ITU mehanizma

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas je u Zadru uručio Sporazum za provedbu ITU mehanizma Grada Zadra gradonačelniku Zadra Branku Dukiću.

Sporazumom je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije omogućilo Gradu Zadru korištenje tehničke pomoći u iznosu od 691 tisuću eura bespovratnih sredstava za realizaciju planiranih projekata iz ITU mehanizma. Podsjećamo, urbanoj aglomeraciji Zadar dodijeljeno je 43 milijuna eura za provedbu projekata iz ITU mehanizma za razdoblje 2021. – 2027.
Iz prethodnog razdoblja iskorištena su sva sredstva koja su bila na raspolaganju, a sredstvima tekuće financijske perspektive osigurava se pokretanje novog investicijskog ciklusa kojima će se realizirati daljnja ulaganja u javne sadržaje i napraviti dodatni iskorak.

Nakon uručenja tog sporazuma, Ministar Erlić sudjelovao je s potpredsjednikom Vlade i ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Brankom Bačićem na radnom sastanku sa zadarskim županom Božidarom Longinom. Tom je prilikom na upravljanje predano 246 predmeta državne imovine fizičkih i pravnih osoba o kojima će, sukladno novom zakonu, odlučivati Zadarska županija.

Foto: HINA i Zadarska županija

Scroll to Top
Skip to content