“EU FONDOVI 2021.-2027. Nove prilike” održane u Biogradu na Moru

Danas je u Biogradu na Moru održan drugi po redu informativno-edukativni događaj „EU FONDOVI 2021.-2027. Nove prilike“ u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Na događanju su potencijalnim korisnicima s područja Zadarske županije predstavljene mogućnosti sufinanciranja EU projekata u aktualnom financijskom razdoblju.

Na događanju su prisutne pozdravili gospodin Ivan Knez, gradonačelnik Biograda na Moru, gospodin Božidar Longin, župan Zadarske županije te gospodin Šime Erlić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Službenici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije predstavili su mogućnosti EU sufinanciranja projekata u okviru Programa Konkurentnost i kohezija 2021.-2027. Integrirani teritorijalni program 2021. – 2027., te mogućnosti koje pruža proces industrijske tranzicije hrvatskih regija.Razgovaralo se o poticanju konkurentnosti na otocima i ulaganjima u otoke, a razmijenila su se i iskustva korištenja fondova EU na lokalnoj razini, s naglaskom na Europski socijalni fond Plus (ESF+) i trenutne natječaje ali i one koji su u najavi.

Informativna događanja „EU FONDOVI Nove prilike 2021.-2027.“ namijenjena su predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, predstavnicima regionalnih i lokalnih razvojnih agencija, korisnicima i potencijalnim korisnicima sredstava iz EU fondova te dionicima regionalnog i lokalnog razvoja. Predstavljaju se mogućnosti sufinanciranja projekata u okviru Kohezijske politike s naglaskom na programima Konkurentnost i kohezija 2021.-2027. (PKK) koji je vrijedan 5,203 milijardi eura i Integriranom teritorijalnom programu 2021.-2027. (ITP) koji je vrijedan 1,569 milijardi eura. Na događanjima se predstavljaju i projekti industrijske tranzicije, urbanog razvoja, ali se i odgovara na brojna pitanja o potencijalnom korištenju sredstava iz EU fondova.

Teme koje su bile obrađene na događanju, kao i panel raspravu možete pogledati na poveznici: EU FONDOVI 2021.-2027. NOVE PRILIKE – Biograd na Moru 01.03.2024. – YouTube

Prezentacije koje su predstavljene sudionicima možete preuzeti u nastavku:

Scroll to Top
Skip to content